Over ons

Samen eten brengt mensen met elkaar in verbinding. Aan tafel met elkaar in gesprek zijn zonder afleiding van werk of media. Een lekkere maaltijd waar je gezamenlijk van geniet. Je voedt je lichaam met gezonde bouw- en brandstoffen en je geest met een goed gesprek. Elke dag de tijd nemen voor de maaltijd verlaagt de stress en geeft energie.

Mijn interesse voor gezonde en verantwoorde voeding en mijn liefde voor koken zijn de basis voor dit bedrijf. Tijdens mijn reizen heb ik in vele landen met lokale bevolking gekookt en veel inspiratie opgedaan. Ik gebruik zo mogelijk biologische en/of streekproducten en scharrelvlees of bewust leven vlees. Op verzoek kunnen alle gerechten vegetarisch, veganistisch of glutenvrij. Ik kook veel oosters, met als specialiteit Indonesische rijsttafel. Daarnaast ben ik helemaal thuis in de mediterrane keuken.

Ik verzorg graag voor grote gezelschappen feestelijke buffetten, tapas of een bijzonder hapje bij de borrel. High tea is ook bij uitstek geschikt voor een gezellig samenzijn en daarvoor maak ik zoete en hartige lekkernijen. Een lekkere lunch met een huisgemaakte soep, luxe broodjes, quiche en een verse salade geeft midden op de dag weer energie. Ook een picknicklunch is te bestellen voor een gezellig samenzijn in de natuur.

Op woensdag kook ik een Indische rijsttafel die je kunt afhalen bij TikaFood. Op donderdag tot en met zondag heb ik een keuze menu om af te halen. Bezorgen kan ook boven €15,00. We rekenen daarvoor €1,00. We serveren de maaltijden in statiegeldbakje en hergebruikte bekers voor de soep.

Neem contact op om samen een lekker buffet, lunch, een high tea of hartig lekkers bij de borrel samen te stellen. Soms sta ik op een festival. TikaFood zit op Molenpad 20 in Leeuwarden. 

Tijdens de eerste coronaperiode was TikaFood gesloten en heb ik via foodKIND gekookt voor vluchtelingen in kamp Malakasa in Griekenland. Van elke afhaalmaaltijd doneer ik €0,50 aan deze kleine vrijwilligersorganisatie, zodat ze gezond eten kunnen betalen voor vluchtelingen.