Over ons

Samen eten brengt mensen met elkaar in verbinding. Aan tafel met elkaar in gesprek zijn zonder afleiding van werk of media. Een lekkere maaltijd waar je gezamenlijk van geniet. Je voedt je lichaam met gezonde bouw- en brandstoffen en je geest met een goed gesprek. Elke dag de tijd nemen voor de maaltijd verlaagt de stress en geeft energie.

©Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen

Mijn interesse voor gezonde en verantwoorde voeding en mijn liefde voor koken zijn de  basis voor dit bedrijf. Tijdens mijn reizen heb ik in vele landen met lokale bevolking gekookt en veel inspiratie opgedaan. Ik gebruik zo mogelijk biologische en/of  streekproducten en scharrelvlees of bewust leven vlees. Op verzoek kunnen alle gerechten vegetarisch, veganistisch of glutenvrij. 

Ik deel graag mijn kookervaringen die ik in andere landen heb opgedaan en leg uit hoe je kunt snijden, koken en kruiden. De gezelligheid en samenwerking tijdens een kookworkshop inspireren mij en de deelnemers aan een kookworkshop. Er zijn verschillende mogelijkheden voor kookworkshops uit het Aziatische, mediterrane gebied en het midden oosten.

Neem contact op voor een kookworkshop met thema’s uit het oosten en het mediterraan gebied of om te ontdekken hoe lekker een veganistische of koolhydraatarme maaltijd kan zijn. TikaFood zit op Molenpad 20 in Leeuwarden. 

Tijdens de eerste coronaperiode was TikaFood gesloten en heb ik via foodKIND gekookt voor vluchtelingen in kamp Malakasa in Griekenland.